Natàlia Cugueró lidera una candidatura integrada majoritàriament per empreses petites i mitjanes.

“Presentem llista a totes les vocalies amb la voluntat d’obtenir un resultat suficient per assumir la presidència i la governança de la Cambra

“Nosaltres som un grup d’empresaris de Terrassa i comarca acostumats a aixecar la persiana cada dia per fer avançar els nostres projectes i empreses”

 

“Entra a la Cambra amb nosaltres” és el lema de la candidatura que Eines de País presenta a les eleccions per renovar el plenari i els òrgans de gestió de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa. Una candidatura “amb la voluntat d’obtenir un resultat suficient per assumir la presidència i la governança de la Cambra” en paraules de Natàlia Cugueró, que lidera la proposta presentada al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa, i que té la intenció de presentar-se també en altres poblacions de la demarcació de la Cambra de Terrassa.

Col·laborar en la modernització, digitalització, el foment de l’exportació i el desenvolupament col·laboratiu de les empreses de la demarcació són alguns dels objectius de la candidatura que es presenta sota el paraigua d’Eines de País, però que es considera una candidatura ideològicament transversal i territorialment en xarxa, que comparteix la voluntat de renovar “una Cambra que ha estat dirigida molt verticalment, sempre pels mateixos sectors econòmics i socials, sense assumir que la societat i el teixit empresarial de la demarcació ha canviat molt en els últims anys“, segons Natàlia Cugueró.

Reobrir la delegació de Sant Cugat
En la mateixa línia, Cugueró ha afirmat que, si guanyen, volen implementar una gestió de la Cambra molt més col·legiada, que incentivi la participació, “per no perdre el valor que les persones i les empreses de la demarcació poden aportar” i s’ha compromès a tornar a posar en marxa les comissions de treball que l’actual equip de govern va eliminar, així com la delegació territorial de la Cambra a Sant Cugat, també tancada durant aquest mandat.

Sun Rius, comerciant de Sant Cugat i membre de la candidatura, ha destacat que “moltes empreses de Sant Cugat m’han fet arribar la protesta pel tancament de la delegació de la Cambra a la ciutat, una decisió que aquesta candidatura ha combatut -des de la minoria i
sense èxit- però que confiem a revertir com més aviat millor, després de les eleccions de setembre.

Així mateix, ha assegurat que aquesta candidatura aposta perquè el comerç sigui un dels eixos de treball de la Cambra “les botigues fan millor les nostres ciutats i, al capdavall, les nostres vides quotidianes, i no és suficient amb fer una campanya de Nadal, s’ha de potenciar durant tot l’any. Tenim molt a fer i a dir. Sense comerç no hi ha ciutat”.

El 60% dels empresaris i autònoms que integren la candidatura d’Eines de País representen a petites empreses i l’altra 30% a empreses mitjanes, així mateix compta amb representants d’empreses de 7 de les 12 poblacions de la demarcació de la Cambra de Comerç de Terrassa, “una mostra evident de la nostra voluntat de treballar en xarxa i d’orientar la Cambra cap a una major capil·larització en el territori.”

Respecte als resultats
Finalment, Natàlia Cugueró, que ha lamentat que el reglament electoral de la Cambra pot acabar permetent que governi la institució qui no ha obtingut major nombre de vots en les urnes, ha demanat una gran participació “perquè el resultat sigui prou clar perquè les vocalies que no són de sufragi no puguin variar el resultat obtingut de les 35 que si ho són. Vull fer evident que aquesta candidatura es compromet a respectar escrupolosament el resultat democràtic, especialment en cas de derrota, com és l’obligació de qualsevol demòcrata. I, naturalment demanem un compromís equivalent a qualsevol altra candidatura que es pugui presentar a les eleccions.”

Actualment, en minoria
La candidatura que Eines de País és la primera a presentar-se oficialment a les eleccions previstes al mes de setembre. Quan es va presentar a les eleccions de la Cambra de Comerç de Terrassa el 2019 va guanyar en nombre de vots emesos, però el no haver-se presentat a totes les vocalies, i el repartiment de les cadires reservades a les patronals, així com les que es poden adquirir amb aportacions econòmiques, va suposar que ara tingui 10 representants en el plenari de l’entitat, dels que tres formen part del Comitè Executiu, el que significa que es troben en minoria en tots els òrgans de govern.